Alte știri

Un deputat rus a fost întors acasă din Aeroportul Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a interzis intrarea pe teritoriul țării a unui deputatului rus, Pavel Șperov, de la Partidul Liberal Democrat condus de către Vladimir Jirinovski. Deputatul va fi nevoit să facă cale întoarsă cu următoare cursă spre Moscova, scrie omega.md.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Sursa precizează că Șperov a prezentat pașaportul diplomatic în speranța că i se va permite intrarea în R.Moldova, însă nici acest act nu l-a ajutat.

Totodată, pe aeroportul din Chișinău ar mai fi fost „reținute” 10 persoane venite din Moscova, care intenționau să ajungă în diferite raioane din regiunea separatistă transnistreană.

Ținem să precizăm că vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin vrea să vină mâine cu o delegație în R.Moldova pentru a participa la festivitățile organizate de regimul separatist, la Tighina, cu ocazia a 25 de ani de la prezența forțelor ruse de menținerea păcii în regiune. În context, ambasadorul rus, Farit Muhametșin a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe pentru a i se transmite că participarea oficialilor ruși la aceste manifestații vor deteriora relația moldo-rusă.

Amintim că președintele Parlamentului Adrian Candu a declarat recent, îndată după ce a fost votată declarația prin care Rusiei i s-a cerut să-și retragă armata din Transnistria, că un politician cu astfel de viziune și susținere separatisă ca Rogozin nu este binevenit în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.