Alte știri

Un deputat socialist cere ANI, CEC și Procuraturii Generale să verifice averea Maiei Sandu: „Lidera PAS, cum se spune în popor: fie minte, fie spune minciuni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vasile Bolea a trimis un demers la ANI, CEC și Procuratura Generală în care vorbește de necorcondanțe între sumele delarate în declarațiile de avere ale Maiei Sandu și declarațiile privind cheltuielile lunare ale liderei PAS. Nu este clar ce cere șeful comisiei instituțiilor de stat, demersul acestuia fiind publicat doar secvențial, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Vasile Bolea spune că sesizarea sa vine după ce anterior, Maia Sandu ar fi declarat „că trăiește cu 5000-6000 de lei lunar și achită doar câte 600 de lei pentru serviciile comunale, au stârnit un val de critici pe rețelele sociale. Și la întâlnirile cu cetățenii, oamenii ne spun că, după așa afirmații, nu o mai cred pe Maia Sandu, înțelegând foarte bine că se încearcă să i se creeze o imagine de politician modest, sincer, ceea ce nu corespunde realității”.

Șeful comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului spune că a „făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația că cheltuie doar 5-6 mii de lei pe lună. Diferența este de 6-7 ori, iar aceasta trebuie să fie deja explicat și la Agenția Națională de Integritate, pe care am sesizat-o astăzi”, scrie Vasile Bolea pe pagina sa de facebook.

Vasile Bolea mai spune că a analizat analizat declarațiile de avere ale Maiei Sandu din 2012 încoace și a stabilit în final că, „în urma unui calcul matematic, observăm că, având în vedere diminuarea sumei mijloacelor financiare deținute pe contul bancar și a salariului realizat – cheltuielile medii lunare constituie: 36 813,50 MDL pe lună. Este un calcul pe care oricine poate să-l facă”, a mai scris Vasile Bolea.

„Astfel, observăm o neconcordanță cu sumele reale cheltuite în raport cu cele anunțate public, ceea ce înseamnă că lidera PAS, cum se spune în popor: fie minte, fie spune minciuni”, încheie postarea sa deputatul PSRM.

Citește și: Marina Tauber, verificată de procurori și ANI: Se laudă cu haine, care costă cât pensia unei persoane pentru 5 ani

loading...

Comments are closed.