Politic

Un deputat socialist face praf din raportul Alei Nemerenco, la 100 de zile de mandat: De când procurarea testelor este o realizare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Raportul de activitate al Guvernului Gavrilița pe domeniul Sănătății este o rușine națională. De această părere este deputatul socialist Vladimir Odnostalco, care a analizat minuțios documentul. Parlamentarul spune că este o rușine să incluzi la capitolul „reușite” procurarea celor 400 de mii de teste pentru depistarea COVID-19.

„Dacă guvernarea consideră că această acțiune este o reușită, atunci să le mulțumim că ei vin la muncă și își fac treaba pe banii noștri”, a declarat Odnostalco.

Deputatul a menționat și faptul că Guvernul Gavrilița se laudă că ar fi ieftinit testele PCR de la 750 de lei până la 300 de lei.

„Este o minciună! Mergeți în oricare laborator și veți achita de la 600 de lei pentru un test. De ce? Pentru că prețul de 300 de lei este valabil doar pentru instituțiile medicale de stat. Cetățenii nu au nicio treabă cu această ieftinire”, a explicat Odnostalco.

Vladimir Odnostalco s-a arătat indignat și de faptul că Guvernul se laudă că a reușit să ia credite.

„Guvernul a accesat un credit de 25 de milioane de euro pentru lupta cu pandemia. Să iai un credit este o reușită?”, se întreabă Odnostalco.

O altă reușită inclusă în raportul Guvernului Gavrilița este vaccinarea.

„Numărul persoanelor vaccinare a scăzut drastic, de când a venit Guvernul Gavrilița. Se cheltuiesc milioane pentru campanii de informare, pentru publicitate, dar numărul celor vaccinați a scăzut de două ori. Am ajuns să fim lideri la capitolul decese din cauza COVID-19. Așa ceva nu era nici când în țară nu exista vaccin”, a precizat Odnostalco.

loading...

Comments are closed.