Actualitate

Un deținut a recunoscut că și-a ucis colegul de celulă, criminal în serie, pentru a le răzbuna pe victimele acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un deținut din California a recunoscut că a recunoscut că l-a ucis prin sugrumare pe criminalul în serie cunoscut sub numele de „I-5 Strangler” (sugrumător), în celula pe care o împărțeau.

Jason Budrow, 40 de ani, a spus cum și de ce l-a ucis pe cunoscutul ucigaș Roger Kibbe, 81 de ani, într-o scrisoare de cinci pagini pe care a intitulat-o „Înălțarea… Fie ca sufletele lor să meargă în rai” și a adresat-o unei publicații americane.

Kibbe, care a sugrumat și a violat cel puțin șapte femei în anii 1970 și 1980, a fost găsit fără viață în celula sa din închisoarea de stat Mule Creek, la sud-est de Sacramento, pe 28 februarie, în timp ce Budrow era în apropiere.

Autopsia a arătat că Kibbe a fost sugrumat cu mâinile, iar anchetatorii au considerat moartea sa o omucidere, a declarat biroul șerifului din județul Amador.

Budrow a spus că și-a ucis colegul de celulă cu o noapte înainte și că a decis să-l omoare încă din noiembrie 2020, lucrând luni de zile la un plan care să-i aducă în aceeași celulă. Budrow, care a fost de asemenea condamnat pentru uciderea unei femei, a declarat că l-a strangulat pe Kibbe în aceeași zi în care au devenit colegi de celulă.

El a spus că se afla într-o „misiune de răzbunare” a victimelor lui Kibbe, odată ce a aflat mai multe despre faptele oribile pe cre le-a comis.

„Acțiunile mele au fost elaborate cu intenție specifică”, a scris Budrow. „Inițial am vrut să omor un coleg de celulă pentru a ajunge să stau singur, dar apoi planul a evoluat într-o misiune de răzbunare a fetelor ucise de Roger Kibbe”, a mai spus el.

Budrow a scris că gestul său a eliberat sufletele victimelor lui Kibbe „și mă rog să se odihnească acum în pace”.

Burdrow l-a provocat pe procurorul general în funcție din California, Matthew Rodriquez, să solicite pedeapsa cu moartea pur și simplu pentru a testa teoria conform căreia niciun juriu nu i-ar da pedeapsa capitală pentru uciderea unui criminal în serie.

Kibbe a fost condamnată inițial în 1991 pentru strangularea lui Darcine Frackenpohl, o tânără de 17 ani care fugise de acasa, din Seattle. Anchetatorii au spus atunci că l-au suspectat de alte crime similare. Dar abia în 2009 un anchetator a folosit noi metode criminalistice care l-au dovedit drept autor în alte șase crime din nordul Californiei.

Kibbe ispășea mai multe condamnări pe viață pentru crime atunci când a fost ucis. Autoritățile au spus că nu au încetat niciodată să încerce să demonstreze că era responsabil și pentru alte morți.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.