Un director de grădiniță, un primar și doi consilieri locali au ajuns în vizorul ANI. Care este motivul

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat săptămâna trecută opt controale, transmite Telegraph.md

În patru proceduri de control, referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sunt vizați un director al unei structuri a Ministerului Educației, un director de Grădiniță din raionul Soroca, un administrator al unei instituții publice subordonate Consiliului raional Sângerei și un consilier din Consiliul municipiului Edineț.

Trei proceduri de control, pentru eventuale incompatibilități de funcție, au fost inițiate în privința unui membru CNPF, unui șef de Direcție raională pentru siguranța alimentelor din cadrul ANSA și a unui funcționar public din cadrul Primăriei Cricova. În privința unui ex-șef al unei instituții subordonate MAI a fost inițiată o procedură de control pe avere. Numele acestora vor fi făcute publice după finalizarea controalelor.

Inspectorii de integritate au emis două acte de constatare, prin care s-a constatat conflicte de interese admise de un primar din raionul Soroca și de un consilier din Consiliul Ciorești, raionul Nisporeni. Pentru evitarea admiterii conflictelor de interese, inspectorii au oferit soluții, la solicitarea a cinci primari din Râșcani și din raionale Cahul, Căușeni, Șoldănești și Ștefan Vodă.

Citește și: Dixie Fire, cel mai mare incendiu din California în 2021, își generează propria climă care alimentează flăcările

Total
0
Shares
Total
0
Share