Un director de liceu din Chișinau a ajuns deputat în România: „În Republica Moldova va apărea o nouă forță politică”

Directorul Liceului Teoretic „Gheorge Asachi” din Chișinău, Boris Volosatîi, a făcut primele declarații de presă după ce, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare din România, a fost ales deputat în Parlamentul de la București pe listele Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

„Prioritățile noastre sunt cele programate de către partidul nostru. Ați auzit că George Simion a spus prima propunere că inițiativa legislativă va fi interzicerea tăierii pădurilor și exportului de lemn brut și a doua va fi să punem pe masa de lucru și de negociere a tratatului de fraternitate cu Republica Moldova pentru că nu este Republica Moldova diaspora, nu este Republica Moldova altceva decât parte a țării”, a declarat Boris Volosatîi.

Totodată, Boris Volosatîi a anunțat că, cu această ocazie, în Republica Moldova va apărea o nouă forță politică.

„S-a demonstrat că așa o forță nouă a politicul romanesc, o forță conservatoare, naționalistă, care pune în valoare familia, care pune în valoare nația, care pune în valoare biserica și libertatea este un lucru necesar atât politicului cât și cetățeanului. Reieșind din aceste condiții, noi, astăzi, declarăm că în Republica Moldova va apărea o nouă forță politică care va avea o strânsă interacțiune cu AUR-ul pentru a aduce aceleași politice conservatoare naționale și în această parte a țării, cât suntem aparte. AUR va avea reprezentare politică și civică și în Republica Moldova”, a precizat Volosatîi.

Noul deputat a ținut să mulțumească tuturor cetățenilor care au votat AUR în cadrul alegerilor parlamentare din România.

„Românii care au votat pentru AUR. Vă mulțumim că ați votat AUR. Noi nu vom uita promisiunile noastre și vă vom reprezenta în Parlamentul României cu cinste și onoare. O să fie o noua forță politică în Parlamentul României și nu doar în Parlamentul României. Din datele preliminare pe care le avem, avem circa 25 % în diaspora, lucru care ne permite să avem cel puțin un deputat și un senator din diasporă.”, a conchis Boris Volosatîi.

După procesarea a 99,91% din voturi, fără diaspora, AUR obține 9.38% din sufragii în Camera Deputaților și 9.26% în Senatul României.

Cum a reușit AUR să obțină un rezultat atât de mare la alegerile parlamentare din România

Sociologul Vladmir Ionaș, directorul AVANGARDE, a venit cu o explicație în acest sens pentru Digi24.

„Prima oară când a apărut AUR cu procent semnificativ a fost acum două luni când avea cam 3% într-un sondaj la nivel național. A existat spirala tăcerii, oamenii nu recunoșteau acum o lună că vor vota cu AUR. Au avut o campanie foarte bine țintită în online. AUR a rupt o parte din electoratul PSD din Moldova, în Transilvania a rupt din electoratul conservator care vota cu PNL.

Au atins Moldova, acolo e partidul care s-a ridicat odată cu scandalul de la cimitirul de Valea Uzului din Moldova, asta se vede acum. În Transilvania au lucrat foarte mult pe organizațiile vechi ale PRM cu mesajele normale pentru acea zonă, acolo este public mai degrabă antimaghiar decât pro maghiar, iar sorul obținut confirmă asta. În Republica Moldova, mesajul de unire cu România a adus rezultate, așa că AUR a rupt din rezultatele pe care le obținea Traian Băsescu. Diaspora reprezintă surpriza uriașă, USR nu a reușit să obțină jumătate din voturile din diaspora. AUR a distrus mitul că USR câștigă în diaspora. Putem compara modelul AUR cu modelul PP-DD (Partidul Poporului – Dan Diaconescu . n.r.), cu toate că s-a adresat unui public diferit față de AUR.

AUR a încercat să atingă tot publicul conservator, chiar radical, care în ultimul an a fost continuu jignit, acelui public care a susținut referendumul pentru familie, ironizat de partidele mari – PNL și USR. Apariția AUR cu acest scor e răspunsul publicului conservator din România la USR”, a declarat Vladmir Ionaș.

Rezultatele preliminare din diaspora pentru AUR

Formațiunea cu discurs naționalist, Alianța pentru Unirea Românilor, s-a clasat prima în Italia ( 36,16%), și pe locul al doilea în Spania (26,73%) , țările cu cele mai mari comunități de români din afara granițelor, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile parlamentare 2020.

Tot pe primul loc s-a situat și în opțiunea alegătorilor din Cipru, cu 36,71%, după numărarea a 99% din voturile totale.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța, 25,87% din voturi, după numărarea a 95,86% din voturile totale.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României, a anunțat MAE.

Un fost deputat despre “absurdul și fantasmagoria” din PMAN pe care îl numesc “protest”

Total
0
Shares
Total
0
Share