Social

Un elicopter moldovenesc s-a prăbușit în Afganistan! 12 persoane au decedat, alte două persoane rănite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un elicopter de tip MI-8 MTV, aparținând companiei moldovenești Valan International Cargo Charter -a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif din Afganistan.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, toți cetățeni ai Ucrainei și 11 pasageri cetățeni ai Afganistanului. 

Potrivit informației preliminare, în urma accidentului au decedat doi membri ai echipajului și zece pasageri, mai transmite Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, scrie Evenimentul Zilei.

Valan International Cargo Charter a fost fondată în 1998. În prezent, compania are în proprietate patru elicoptere de tip Mi-8 MTV-1 şi, în acelaşi timp, continuă să opereze aeronave închiriate, având în total nouă elicoptere în dotare.

Din 2002, compania a oferit servicii aeriene în cadrul misiunilor internaţionale, în state ca: Afganistan, Irak, efectuând zboruri sub egida ONU şi alte organizaţii internaţionale.

Compania a mai avut în anii trecuți experiențe negative similare. În 2015, un elicopter al său cu trei moldoveni la bord, a fost capturat de talibani în regiunea Kunduz din Afganistan. Aparatul de zbor participa la o misiune de pacificare în această țară sub egida ONU și a fost doborât. Nici până în ziua de astăzi, piloții nu au fost recuperați.

În toamna lui 2017, un alt incident aviatic s-a petrecut în Coasta de Fildeș, atunci când patru piloți moldoveni au murit în urma accidentului. 

loading...

Comments are closed.