Sci-Tech

Un expert a explicat de ce este periculos să încarci telefonul până la 100%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încărcarea 100% a telefonului tău este periculoasă pentru securitatea acestuia. Cu o astfel de ipoteză a venit expertul în IT, Dmitrii Reabinin, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Acesta consideră că problema de bază constă în faptul că, foarte puțini scot telefonul de la încărcat imediat cum acesta ajunge la 100%. „Lăsând gadgetul la încărcat, după ce bateria a ajuns la 100%, acumulatorul continuă să se încălzească și acest lucru afectează negativ funcționabilitatea smartphone-ului”, spune expertul.

Expertul a menționat că cel mai bine, să deconectăm telefonul de la încărcare atunci când s-a ajuns la 90%, sau chiar un pic mai puțin. El a adăugat că e periculos să folosim telefonul până acesta se descarcă total, fiindcă atunci când este conectat la încărcare într-un astfel de moment, presiunea asupra acumulatorului este una foarte înaltă.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.