Un fost campion mondial la șah despre cei care au votat în favoarea delegației ruse la APCE: “F*ck you!”

Fostul campion mondial de şah, Gari Kasparov, s-a dezlănțuit la adresa delegaților care au votat pentru ca Federația Rusă să fie admisă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Kasparov, care spunea că Vladimir Putin este „cel mai periculos om din lume” și reprezintă la adresa SUA o amenințare mult mai mare decât combatanții organizației teroriste Statul Islamic, a postat mai multe mesaje pe Twitter în legătură cu votul PRO-Rusia de la APCE, transmite Ziarul Național.

„În numele societății civile ruse care locuiește în străinătate, du-te naibii (f… you). A face pe plac unui dictator și a răsplăti agresiunea va înrăutăți lucrurile, întotdeauna a fost așa”, a scris opozantul rus, care a fost nevoit să se refugieze peste hotarele Rusiei.

Consiliul Europei a restabilit dreptul de vot Federației Ruse la APCE, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după anexarea Crimeei. Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni, cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău, doi dintre care au votat în favoarea Rusiei – socialistul Vlad Bătrâncea și liderul PPDA Andrei Năstase. Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share