Externe

Un fost președinte de țară a murit. Întreaga țară este în doliu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fernando de la Rua a murit, marţi, la Buenos Aires la vârsta de 81 de ani, la numai câteva ore după ce fusese spitalizat, a anunţat actualul preşedinte argentinian Mauricio Macri, citat de agenţia EFE.

”Deplâng decesul fostului preşedinte Fernando de la Rua. Traiectoria sa democratică merită recunoaşterea tuturor argentinienilor. Suntem alături de familia sa în aceste momente”, a scris Mauricio Macri pe Twitter, transmite digi24.ro.

Fernando de la Rua a fost preşedinte între anii 1999 şi 2001, când a fost nevoit să demisioneze în timpul celei mai grave crize economice, politice şi sociale din istoria recentă a Argentinei, potrivit Agerpres.

Anul acesta, fostul președinte fost internat în stare gravă din cauza unor probleme cardiorespiratorii care i-au agravat afecţiuni cardiovasculare preexistente, el suferind anul trecut şi un infarct. Fernando de la Rua a devenit senator în anul 1973, tot atunci candidând şi prima dată la preşedinţie, dar a fost învins de Juan Domingo Peron.

A avut o îndelungată carieră politică, în decursul căreia a mai fost deputat şi primar al capitalei Buenos Aires. El a devenit președinte al Argentinei în anul 1999, când l-a învins în alegerile prezidenţiale pe peronistul Carlos Menem.

În 2001, în timpul revoltelor de stradă provocate de criza economică şi financiară, Fernando de la Rua a abandonat preşedinţia fugind cu elicopterul din sediul guvernului, o imagine care atunci a făcut înconjurul lumii.

loading...

Comments are closed.