Alte știri

VIDEO // Un fruntaș comunist explică de PCRM a decis să se reîntoarcă în politica activă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul Comitetului Central PCRM, Constantin Starîș explică motivul reîntoarcerii comuniștilor în politica activă. Conform politicianului, țara s-a reîntors la criza anilor 2000 și acum sunt necesare aceleași forțe politice care au rezolvat situația de atunci, transmite Telegraph.md

Starîș menționează că Republica Moldova a regresat mult, mai ales din cauza optimizărilor care au adus sistemul de sănătate și învățământ într-o stare deplorabilă, ceea ce a demonstrat pandemia.

Comunistul specifică că din cauza guvernărilor din dreapta politică, statul moldovenesc a ajuns la situația anilor 2000 și atunci criza a fost rezolvată datorită voinței politice a PCRM, în special, în persoana lui Vladimir Voronin, reușindu-se ca după o perioadă foarte grea, să se instaureze o stabilitate economică și socială.

Respectiv, Starîș explică că la fel și acum este nevoie de forțele politice cu experiență, ce au gestionat cu succes crizele anterioare, dat fiind faptul că acum statul se află în aceeași stare deplorabilă de dinainte de anul 2001.

„Noi acum ne-am reîntors aproximativ în anii 2000-2001, asta se vede după situația demografică, după garanțiile sociale care nu-s, pandemia a înrăutățit toată situația. Noi am înțeles cu ce preț ne-au reușit nouă toate aceste optimizări, începând cu optimizarea școlilor, terminând cu optimizarea spitalelor, noi am văzut că sistemele de învățământ și sanitar, în condiții extreme, condiție de epidemie – nu funcționează. Avem conflict între parlament și președinte. Toate acestea le-au făcut cei din dreapta, la fel cum au făcut cândva înainte de anul 2001. Și eu cred că acum este timpul pentru acele decizii administrative care au rupt acest cerc vicios. Noi nu avem progres, ne-am întors în urmă. Și ieșirea din situația o pot găsi doar aceleași origini. În 2001, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, datorită unei voințe politice și organizatorice, îndeosebi în persoana lui Vladimir Voronin, brusc, în câteva luni a fost distrusă criminalitatea, s-a aprins lumina, iar salariile nu se mai plăteau în galoși. Trebuie de reîntors la toate acestea, fir-ar dracului, pentru că suntem din nou acolo”, a declarat Constantin Starîș, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la postul NTV.

Amintim că PCRM a fost cooptat de PSRM în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, iar Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor va fi cu numărul 6 în buletinul de vot.

loading...

Comments are closed.