Actual

Un funcţionar public cu statut special a intrat în vizorul ANI după ce nu şi-a declarat corespunzător averea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Naţională de Integritate a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privinţa unui funcţionar public cu statut special.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Procedura de control a averii a fost pornită în baza unei investigaţii jurnalistice, în cadrul căreia s-a stabilit că subiectul nu şi-a declarat corespunzător averea.

În declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate depuse în 2015 şi 2016 şi, apoi, în declaraţiile de avere şi interese personale, depuse în perioada 2017-2020, nu au fost indicate informaţii şi date despre anumite venituri obţinute din înstrăinarea unor automobile, deţinerea cu drept de proprietate a două automobile, precum şi trei imobile.

Totodată, în cadrul controlului inspectorului de integritate i-au apărut anumite dubii asupra unor donaţii din partea unei persoane apropiate, care au fost declarate de către subiect.

Deoarece aceste omisiuni şi bănuieli cad sub incidenţa Codului Penal al Republicii Moldova şi a legislaţiei fiscale, inspectorul de integritate a sesizat instituţiile vizate pentru a determina existenţa elementelor de infracţiune ce vizează bănuielile stabilite în cadrul controlului efectuat de ANI.

ANI menţionează că subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

loading...

Comments are closed.