Politic

Un general moldovean vrea să ajungă președinte. Acesta a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Generalul Ion Costaș, care a fost în anii ’90 ministru al Afacerilor Interne și ministru al Apărării, a depus miercuri, 2 septembrie, la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii la funcția de președinte al R. Moldova, el intenționând să candideze independent, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG.md

Contactat de ZdG, acesta a spus că a fost „pus într-o situație când nu am putut să renunț la cerința oamenilor de bună-credință a combatanților, participanților la război”.

Întrebat dacă crede că va reuși să adune numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat în cursa electorală, el a menționat că „bunul Dumnezeu știe câte o să adunăm, ne organizăm, avem 38 de persoane, dar diseară vom mai avea o ședință, oamenii vor să adere la acest grup de inițiativă, vom crește”.

„Copiii mei, ca și mulți alții, sunt plecați din R. Moldova pentru o viață mai bună, mai civilizată și democratică, vrem să contribuim ca ei să revină acasă”, a subliniat Costaș.

Cât despre prioritățile sale, în cazul în care va deveni șef de stat, generalul a afirmat că se declară împotriva stataliștilor, vrea unirea cu România, „unica soluție viabilă pentru a ne integra în spațiul european”, precum și „lupta cu hoții, criminalii businessmani, oligarhia, iar justiția să fie indepenentă”.

Ion Costaș are 76 de ani și a fost deputat în Primul Parlament al R. Moldova. Și-a început cariera militară în 1967. În 1990 a devenit ministru de Interne, fondând Poliția R. Moldova, iar în 1992 – fondator și primul ministru al Apărării.

Până acum, la CEC au depus actele opt pretendenți: Tudor Deliu (PLDM), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN), Andrian Candu („PRO MOLDOVA”), Ion Costaș (independent) și Aleksandr Kalinin (Partidul Regiunilor).

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru data de 1 noiembrie.

Citește și: Deputatul Iurie Reniță a divulgat numele candidatului pentru funcția de Ambasador al Moldovei în România

loading...

Comments are closed.