Un grup criminal, specializat în contrabandă cu alcool și țigări, a fost destructurat

De către angajații Secției Investigații Criminalitate Transfrontalieră a DR Nord a IGPF sub conducerea Procuraturei Ocnița a fost documentată o gruparea criminală cu tentă transnațională, implicată în transportarea peste frontiera de stat prin contrabandă a mărfurilor accizate (țigări și alcool etilic) în cantități enorme din R.Moldova în Ucraina. Activitatea ilegală a grupării criminale a fost documentată pe parcursul a 6 luni de zile.

La sfârșitul anului 2023 au fost reținuți în flagrant în zona de frontieră, trei membri activi al acestui grup criminal care intenționau să transporte prin contrabandă o cantitate de peste 4500 tone de alcool etilic, din R.Moldova în Ucraina.

 

În scopul identificării tuturor figuranților, deconspirării schemei ilegale, a fost efectuat un spectru larg de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală. Ca rezultat la 21 iunie a.c., în apropierea punctului de trecere a frontierei Otaci–Moghiliov-Podolsk, a fost reținut unul dintre membrii activi ai grupării criminale, care transporta 40 000 de țigarete de marca Focus, eventual cu timbru de acciz MD contrafăcut și butelii cu alcool etilic, care urma să fie scoase prin contrabanda din R.Moldova în Ucraina.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor la figuranții documentați, a fost posibil de depistat și ridicat din ascunzișuri improvizate, vase din masă plastică de volume diferite în cantitate totală de 6 (șase) tone cu lichid străveziu cu miros specific de alcool etilic. O parte din vase din masă plastică erau tăinuite în locuri special confecționate în pămînt, amenajate cu furtune și pompe de pomparea alcoolului etilic, destinate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Valoare mărfii accizate, depistate și ridicate, în special articolele de tutungerie și alcool etilic constituie în total 1 024 000 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share