Un grup de 21 persoane au depus jurământul cetățenia Republicii Moldova

Un grup de 21 persoane care domiciliază pe teritoriul capitalei au depus luni, 3 iunie, jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, anunță reprezentanții Primăriei Chișinău.

Evenimentul s-a desfășurat la Primăria Chișinău, în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Republica Armenia, Republica Uzbekistan, Republica Belarus, Republica Kârghâzstan, Republica Arabă Siriană, Republica Turcia, Republica Camerun, Republica Sudan. Totodată, alte patru persoane au redobândit cetățenia statului nostru.

”După depunerea jurământului de credință Republicii Moldova, Angela Cutasevici a transmis un mesaj de felicitare pentru cei prezenți. Viceprimarul i-a încurajat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să contribuie, alături de întreaga comunitate, la dezvoltarea și prosperitatea republicii și a municipiului Chișinău. Totodată, responsabilul municipal le-a urat realizări pe măsura aspirațiilor și eforturilor lor, menționând că reușitele personale ale fiecăruia se reflectă în succesul colectiv al comunității”, menționează municipalitatea.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale.

O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova.

Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share