Alte știri

Un grup de bărbați riscă până la 15 ani de închisoare pentru cultivarea cânepei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale (PCCOCS), în raionul Hâncești, au fost reținute cinci persoane bănuite de cultivarea în condiții de seră a plantelor de cânepă, prelucrarea lor și comercializarea pe teritoriul țării, dar și peste hotare.

Astfel, în rezultatul acțiunilor desfășurate de către ofițerii Inspectoratului național de investigație, în conlucrare cu angajații Direcției Generale de Urmărire Penală a IGP, a fost stabilit faptul că cei cinci au format un grup criminal, și-au repartizat rolurile între ei și acționau de comun acord.

Bărbații au vârste cuprinse între 23 și 43 de ani. Patru din aceștia sunt din raionul Cahul, iar un alt bărbat – din raionul Hâncești. Aceștia au fost monitorizați timp de două luni – din momentul în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru realizarea scopului criminal.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, în raionul Hâncești, a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă, de unde au fost ridicate 188 de plante și peste 100 de ghivece; iar de la domiciliile altor bănuiți, a fost ridicat utilaj destinat cultivării plantelor de cânepă (lămpi, sisteme de irigare), aproximativ 100 grame de marijuana uscată, dispozitiv de consum a drogurilor cu urme de rășină, o armă deținută legal (pistol Walther cal.7,65), precum și muniții deținute ilegal (30 de cartușe cal. 7,65 și 9 mm).

Prin urmare, după reținerea celor cinci membri ai grupului criminal pentru 72 de ore, acestora le-a fost înaintată învinuirea și urmează să fie prezentați în fața magistraților, pentru examinarea demersului procurorilor PCCOCS de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care vinovăția bănuiților va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Citește și: ACCIDENT LETAL // Un șofer din Bălți a derapat de pe traseu, inversându-se și a decedat la spital

loading...

Comments are closed.