Alte știri

Un grup de patru persoane au depus astăzi jurământul pentru redobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de patru persoane, care domiciliază în municipiul Chișinău, au depus astăzi jurământul pentru redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici, transmite Telegraph.md

Viceprimarul Angela Cutasevici i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de redobândire a cetățeniei, urându-le să poarte cu mândrie acest statut și să contribuie la prosperarea statului nostru, Republicii Moldova.

Din anul 2003 şi până în prezent, 740 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 33, în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Citește și: VESTEA BUNĂ A ZILEI // România reia recepționarea dosarelor de cetățenie

loading...

Comments are closed.