Social

Un grup de specialiști de la Moscova vor veni la Chișinău pentru a colabora la realizarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această săptămână un grup de lucru format din specialiști din Moscova se vor afla la Chișinău și vor contribui la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului. Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, care a precizat că vor fi organizate mai multe întâlniri cu reprezentanţii companiilor de construcţii din capitală, ai domeniului HoReCa şi ai societăţii civile, dar şi cu primarii şi autorităţile locale din suburbii, pentru implicare în proiect.

Potrivit lui Ion Ceban, în această strategie de dezvoltare a municipiului vor fi implicate şi raioanele adiacente capitalei. Aici va fi prevăzută şi construcţia centurii de ocolire a oraşului, dar şi staţiile de transbordare la periferiile capitalei, dar şi a parcărilor.

Edilul a mai menționat că în paralel se lucrează și la elaborarea Planului Urbanistic General şi a Planului Urbanistic Zonal pentru sectorul Centru al capitalei.

„Lucrurile pot dura pentru că punem accent pe calitate. Chiar în această săptămână, planificăm o şedinţă comună cu Institutul Municipal de Proiectări „CHIȘINĂUPROIECT”, pentru a clarifica mai multe subiecte la acest capitol.„, a precizat primarul.

Citește și: Consiliul municipal a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău

loading...

Comments are closed.