Un grup de străini care locuiesc la Chișinău au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

Un grup de 17 persoane străine care domiciliază în municipiul Chișinău: ruși, turci, sirieni, afgani, sudanezi etc., au depus astăzi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Solicitanții au citit jurământul de credință față de Republica Moldova, după care au sărutat drapelul de stat și au primit certificatele care atestă noul lor statut.

Angela Cutasevici i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de dobândire a cetățeniei, urându-le să contribuie la dezvoltarea și prosperarea țării noastre.

De asemenea, viceprimarul a ținut să remarce că noul lor statut atrage după sine și respectarea anumitor îndatoriri: cunoașterea Constituției, respectarea legilor, cunoașterea istoriei și a tradițiilor poporului nostru.

Menționăm că din anul 2003 și până în prezent, 820 de persoane au obținut cetățenia Republicii Moldova.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Total
0
Shares
Total
0
Share