Alte știri

Un hacker a încercat să otrăvească apa de băut într-un oraș din Florida. A modificat de la distanță concentrația de hidroxid de sodiu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un hacker a intrat în sistemul informatic al furnizorului de apă dintr-un orășel din Florida, încercând să otrăvească apa potabilă a locuitorilor. Angajații companiei au observat la timp intruziunea și au oprit o posibilă catastrofă.

Un operator de la uzina de tratare a apei potabile din orașul Oldsmar, Florida, a detectat cum o persoană s-a infiltrat de la distanţă în sistemul informatic de control și a mărit de peste 100 de ori concentrația de hidroxid de sodiu (leșie), de la 100 de părți pe milion la peste 11.000 de părți pe milion.

Totul a durat mai puţin de 5 minute, iar operatorul furnizorului de apă a observat modificarea și a scăzut concentrația de hidroxid de sodiu la nivelul normal.

Pentru ca o atfel de setare să aibă efect, durează între 24 şi 36 de ore, așa că niciun localnic care a băut apă din sistemul public de alimentare nu a fost în pericol, au spus autoritățile locale.

Momentan, nu este cunoscută identitatea hackerului și nici locul de unde a atacat (din SUA sau chiar din afara Americii), însă FBI şi Serviciile Secrete au pornit o investigaţie.

„Dacă pui o asemenea cantitate din această substanţă în apa potabilă nu e un lucru bun. Nu este un accident când modifici de la 100 de părţi la un milion cu o substanţă caustică. Consecinţele pot fi serioase”, a spus Bob Gualtieri, şerif Pinellas County.

sursa: Mediafax.ro

Citește și: Surpriza avută de o femeie care și-a lăsat băiatul să se joace pe telefonul ei, ca să-l țină ocupat în carantină

loading...

Comments are closed.