Un hoț de buzunare a fost condamnat la zece ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată, într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 12 decembrie 2023, un bărbat de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 25 episoade de pungășie (art.192 alin.(1) din Codul penal), și un episod de furt (art.186 alin.(2), lit.d) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada de timp: mai 2022 – iulie 2023, a obținut prin sustragere din buzunare și genți, de la diferite persoane, mai multe bunuri printre care telefoane mobile și portmonee.

Prejudiciul total cauzat părților vătămate se estimează la 200 000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

“Îndemnăm cetățenii să fie precauți în transportul public, centre comerciale, piețe și alte locuri aglomerate, să-și supravegheze gențile personale, să nu păstreze bunurile de valoare în buzunarele exterioare ale hainelor, pentru a nu deveni victime ale pungașilor”, este mesajul procurorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share