Un individ a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru violul cumnatei minore

Potrivit sentinței din 17 octombrie 2023, un individ de la nordul țării, a fost recunoscut vinovat de viol săvârșit în privința unui membru de familie minor (art. 171 alin.(2) lit.b),b1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în una din zilele lunii martie 2021, aflându-se la domiciliul soacrei sale amplasat într-un sat din nordul țării, locuind în aceeași gospodărie cu cumnata minoră în vârstă de 16 ani, i-a propus acesteia să întrețină un raport sexual benevol, însă ultima l-a refuzat. În continuarea acțiunilor sale ilegale, inculpatul, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, acționând cu intenție directă, prin constrângere fizică și psihică, a întreținut cu ea un raport sexual.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Acesta a pledat nevinovat. În declarațiile oferite, a negat vehement comiterea infracțiunii, menționând că este o metodă de răfuială a soacrei sale împotriva lui pentru a-l alunga din domiciliul ei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share