Alte știri

Un individ aflat în stare de ebritate s-a urcat pe un pilon de 110 kV. Fenosa a intervenit să-l salveze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Update, 20:59 – Operațiunea de salvare s-a încheiat. Până la ora 20:00 au mai fost reconectați încă 4000 de consumatori, iar în prezent operatorul de distribuție restabilește schema inițială de livrare a energiei electrice pentru a realimenta cât mai curând pe toți consumatorii afectați de intervenția neautorizată a unei persoane, care a urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Persoana care a provocat incidentul se află în custodia serviciilor competente, fiindu-i acordate îngrijirile necesare. Mulțumim tuturor serviciilor implicate în operațiunea de salvare și suntem necunoscători consumatorilor noștri pentru înțelegere.

Update, 18:30 – Din totalul celor 20 mii de consumatori deconectați în urma intervenției neautorizate în rețelele electrice a unei persoane cu devieri psihice, a fost reluată livrarea energiei pentru 11 mii de consumatori. Se depun eforturi în continuare pentru reluarea livrării prin scheme alternative pentru consumatorii ce rămân deconectați și aducerea la sol în condiții de siguranță a persoanei ce a provocat incidentul.

Operatorul își cere scuze repetat pentru incomoditățile suportate de consumatori în situația creată.

Știrea inițială

Intervenție neautorizată în rețelele electrice. Are loc o operațiune complexă de salvare a persoanei implicate, informează operatorul RED Union Fenosa.

În jurul orei 12.00 a zilei de azi, sâmbătă, 23 noiembrie, în raza municipiului Chișinău, pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV, a fost depistată o persoană în stare de ebrietate, care a urcat cu intenții neclare, supunându-se unui real pericol de elecrocutare. Pentru evitatea riscurilor în acest sens, de asemenea, pentu a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată. La fața locului sunt prezente echipe operative ale Red Union Fenosa, salvatori și polițiști, care desfășoară în comun operațiunea de salvare.

Din cauza deconecării liniei electrice respective au rămas temporar fără tensiune consumatori din sectoarele Sculeni și Poșta veche, care vor fi realimentați cu energie imediat după finalizarea intervenției salvatorilor.

loading...

Comments are closed.