Social

Un individ din Călărași ar fi cerut mii de lei de la o femeie, amenințând-o că-i va publica pozele intime

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii PCCOCS Oficiul Nord în comun cu ofițerii Direcției investigații “Nord” a Inspectoratului Național de Investigați, cu suportul mascaților de la „Fulger” au stopat acțiunile de șantaj ale unui individ care, ceruse bani de la o femeie pentru a nu publica anumite imagini intime pe rețelele de socializare, dar și a nu le transmite rudelor. Suspectul ar fi șantajat victima prin aplicația „Viber” mai bine de două săptămâni, timp în care i-au fost transmise mesaje cu solicitarea sumei de 150 de mii de lei, însoțite cu imagini video.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Individul de 54 de ani, originar din raionul Călărași, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce aceștia ar fi primit o informație operativă, iar ulterior victima, o femeie de 35 de ani, a depus o plângere precum că este șantajată de individul cu care avuse o relație de circa trei ani.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției și ca urmare a măsurilor speciale de investigații întreprinse de polițiști (interceptarea comunicărilor, urmărirea vizuală, etc.), la 03 iunie curent suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce a ridicat banii extorcați de la victimă, dintr-un loc special amenajat din preajma unei fâșii forestiere din apropierea mun. Bălți, unde au fost lăsați de victimă la solicitarea suspectului.

Menționăm că, banii au fost transmiși sub controlul polițiștilor și supravegheați până la ridicare.

În urma percheziției automobilului acestuia, polițiștii au depistat și ridicat bani în sumă de 100 000 mii de lei și 2 500 de euro, lăsați în ascunziș de victimă.

De asemenea, a fost ridicat și telefonul mobil prin intermediul căruia bănuitul expedia mesaje cu conținut de șantaj, pe marginea imaginilor video cu conținut intim, în care era reprezentată victima, înregistrate de el însuși.

Individul vizat a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.

În continuare, oamenii legii examinează bunurile ridicate, în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauză.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.