Un individ va fi judecat pentru mai multe episoade de trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, fiindu-i incriminată săvârșirea a două episoade de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în luna martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, învinuitul, sub pretextul influenței asupra unor persoane publice din Republica Moldova și din România, responsabile de redobândirea cetățeniei române, a pretins, acceptat şi primit 5000 euro de la o femeie pentru urgentarea soluționării cererii de redobândire a cetățeniei române.

De asemenea, acesta, a pretins bani în sumă de 35000 Euro, pentru influențarea factorilor de decizie din cadrul Procuraturii și Instanțelor de judecată, susținând că îi poate determina să aplice o măsură neprivativă de libertate în privința unei femei plasate în arest preventiv. Învinuitul a fost reținut în flagrant în momentul în care a primit o parte din suma pretinsă, în valoare de 8000 Euro.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, acesta se află în arest preventiv, iar cauza penală a fost trimisă în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii și asigurării unei eventuale confiscări speciale, a fost aplicat în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, sechestru asupra mijloacelor bănești în sumă de 9 200 Euro și 1405 dolari SUA, depistate și ridicate în rezultatul efectuării percheziției la domiciliul învinuitului și pe un mijlocde transport de marca/model Land Rover Discovery.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share