Externe

Un influencer faimos pe Instagram a fost arestat pentru o fraudă de 435 de milioane de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția din Dubai a anunțat că l-a arestat pe influencerul nigerian Raymond Igbalodely, cunoscut sub denumirea Hushpuppi, sub acuzații de fraudă care se ridică la 435 de milioane de dolari, informează BBC.

Contul Hushpuppi are 2,4 milioane de fani pe rețeaua de socializare Instagram.

Forțele de ordine au reținut 12 persoane în timpul raidurilor făcute în Dubai în cadrul operațiunii „Fox Hunt 2”. Aproape două milioane de oameni de pe tot globul ar fi fost victime ale suspectului.

Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Autoritățile locale au publicat pe Twitter un clip video despre investigația de patru luni care a condus la arestări.

Poliția a anunțat că a descoperit o rețea online de fraudă care comitea infracțiuni în afara Emiratelor Arabe Unite, inclusiv spălare de bani, fraude cibernetice, hacking, fraudă bancară și furt de identitate.

Grupul ar fi accesat ilegal conturi de e-mail are unor companii și ar fi clonat site-uri pentru a direcționa plăți către propriile conturi.

Poliția din Dubai a confiscat în timpul perchezițiilor peste 40 de milioane de dolari în numerar, 13 automobile de lux în valoare de peste 6,8 milioane de dolari, 21 de computere, 47 de telefoane mobile, 15 stick-uri de memorie, 5 hard-disk-uri și adresele a aproape 2 milioane de victime, mai scrie BBC.

loading...

Comments are closed.