Externe

Un însoţitor de bord, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru transmiterea coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un însoţitor de bord din Vietnam a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru transmiterea coronavirusului.

Un tribunal din Vietnam a emis marţi o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru un însoţitor de bord al Vietnam Airlines, găsit vinovat pentru încălcarea regulilor privind carantina COVID-19 şi transmiterea virusului către alte persoane, a precizat poliţia, potrivit Reuters.

Duong Tan Hau, de 29 de ani, a fost condamnat pentru „răspândirea unor boli infecţioase grave″ la finalul unui proces de o zi la Tribunalul Poporului din oraşul Ho Chi Minh, a precizat Ministrul Sănătăţii Publice din Vietnam într-un comunicat, transmite Agerpres.

Vietnamul a fost lăudat pentru eforturile sale de a limita transmiterea virusului prin testare şi depistare masivă, precum şi o carantină strictă centralizată. Pe teritoriul ţării, s-au înregistrat mai puţin de 2.600 de cazuri de COVID-19 şi doar 35 de decese asociate acestei boli.

Hau a încălcat reglementările naţionale referitoare la o carantină cu durata de 14 zile şi a intrat în contact cu 46 de persoane după un zbor dinspre Japonia în noiembrie, potrivit sentinţei publicate pe site-ul ministerului de interne.

Hau a socializat cu alţi oameni în perioada de carantină şi, potrivit condamnării, a mers la cafenele, restaurante şi a luat lecţii de engleză, deşi ar fi trebuit să rămână în izolare. A fost depistat pozitiv pentru COVID-19 pe 28 noiembrie.

Nerespectarea carantinei de către Hau a dus la carantinarea şi testarea a circa 2.000 de persoane din oraş, cu un cost de 4,48 de miliarde de dongi vietnamezi (194,192 de dolari), se mai precizează în sentinţă.

Potrivit presei de stat, acesta a infectat cel puţin alte trei persoane.

„Faptul că Hau nu a respectat restricţiile este o faptă gravă, care pune în pericol societatea şi periclitează siguranţa comunităţii″, se mai precizează în comunicat.

Până la ora difuzării acestor informaţii, Reuters nu a obţinut un punct de vedere din partea avocatului condamnatului.

În decembrie, directorul Centrului pentru controlul şi prevenţia bolilor din Hanoi a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ilegalităţi legate de achiziţionarea echipamentului dedicat combaterii pandemiei de COVID-19.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.