Social

Un instructor auto îi învăța pe elevi să conducă în timp ce era beat. Reacția colegilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 50 de ani, instructor auto pentru conducerea camioanelor, a fost prins băut în trafic în timp dădea lecţii unui elev. S-a întâmplat la prima oră a dimineţii, în condiţiile în care acţiunea de control a poliţiştilor de la Brigada Rutieră era anunţată.

Bărbatul va rămâne fără permis, fără atestatul de instructor şi s-a ales cu un dosar penal, după ce etilotestul a arătat că avea 0,57miligrame alcool pur în aerul expirat. Cazul s-a întîmplat în orașul Pitești din Romania, scrie Protv.ro. 

Poliţiştii de la Rutieră au organizat filtre, de dimineaţă, în mai multe puncte din oraş, în cadrul unei acţiuni de control care se desfăşoară la nivel european. Când mașina-școală a fost oprită, la volan era elevul.
 
Agent-şef princilpal Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeş: „În urma testării cu aparatul etilotest, acest instructor se află sub influența băuturilor alcoolice.” Bărbatul este instructor-auto de 20 de ani. Reprezentanţii firmei unde era angajat au refuzat să comenteze situaţia.
În schimb, colegii de breaslă sunt categorici. Instructor: „Sub orice critică! Adică nici singur n-are voie, darămite cu elev?! Foarte grav! Nu aşa ceva! Nici ca şofer, darămite că instructor, care îi înveţi pe ceilalţi?!” „Dacă instructorul urcă băut, atunci, la elev ce să-i ceri? Ce pretenţii trebuie să ai? Ruşinos!”, a spus alt instructor.
 
Bărbatul a fost dus şi la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. I-a fost reţinut permisul auto şi îi va fi anulat atestatul de instructor. Poliţiştii i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
loading...

Comments are closed.