Un italian foarte cunoscut în țara noastră a primit cetățenia Republicii Moldova

Un grup de 29 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus ieri, 26 octombrie, jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, iar printre ei se regăsește și italianul Luigi Savoia, CEO proiectului ”Moldova în Progres”, un personaj foarte cunoscut în țara noastră.

VIDEO // Maia Sandu recunoaște în premieră că nu are soluții pentru majorarea pensiei până la 2000 de lei

Luigi Savoia este stabilit de opt ani în Moldova și este autorul primului proiect moldo-italian “Moldova în Progres”. Italianul a fost în rolul unui reporter timp de trei zile pentru a afla de la cetățenii noștri care este părerea lor despre stabilirea moldovenilor în Italia și ce mesaj ar dori să-i transmită diasporei, scrie Sputnik.md

Luigi Savoia a intervievat oamenii pe teritoriul Pieței Centrale din Capitală, acolo unde de fiecare dată este multă lume. Totuși, a stat jumătate de oră cu microfonul în mână fiind “ignorat”, într-o oarecare măsură, de oamenii de acolo. Peste un timp, câțiva vânzători și-au arătat inițiativa și au răspuns la întrebările italianului.

“Am observat că există patriotism în Republica Moldova. Mulți au spus că nu vor părăsi această țară și sunt mândri că trăiesc aici. Vor rămâne acasă și vor să dezvolte viitorul țării. Le-au transmis putere, răbdare și curaj celor plecați de acasă”, a spus Luigi Savoia.

Inițiativa de a dezvolta un dialog între moldovenii de aici și cei plecați peste hotare face parte din proiectul moldo-italian “Moldova în Progres”. Potrivit lui Luigi Savoia, prin prisma acestui proiect își dorește să stabilească o comunicare mai eficientă între oamenii care au rămas acasă și cei stabiliți în Italia. Totodată, grație acestei acțiuni se face și o promovare mai amplă a Republicii Moldova peste hotare.

Luigi Savoia a subliniat că diaspora din Italia este alcătuită din circa 250 000 de moldoveni.

Maia Sandu a distrus Blocul ACUM și are o încăpăținare pionerească ”Doar eu”, susține un fruntaș al PPDA

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share