Externe

Un jurnalist olandez, vizat de un atac cu cocktailuri Molotov

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un jurnalist olandez a fost vizat de un atac cu cockteiluri Molotov în noaptea de miercuri spre joi la Groningen, la o lună după uciderea jurnalistului de investigație Peter R. de Vries, care a provocat un val de emoție în Țările de Jos, informează Agerpres.ro

Unul sau mai multe dispozitive incendiare au fost lansate prin fereastra domiciliului jurnalistului Willem Groeneveld, care a reușit să stingă incendiul împreună cu partenera sa, a precizat poliția.

O anchetă a fost deschisă și poliția a refuzat să emită ipoteze privind cauzele atacului, care nu s-a soldat cu răniți.

Groeneveld, care scrie pentru „Sikkom”, blogul orașului Groningen, a fost vizat frecvent de tentative de intimidare.

În urmă cu doi ani, au fost aruncate pietre prin ferestrele domiciliului său, după ce jurnalistul a scris o serie de articole prin care îi denunța pe proprietarii de locuințe mizere, a informat canalul public de televiziune NOS.

Săptămâna trecută, el a declarat într-un interviu pentru Villamedia, un site de internet consacrat jurnalismului, că se uită mai des „peste umăr” atunci când se plimbă prin oraș.

„După tentativa de asasinat a lui Peter R. de Vries, este al doilea atac împotriva unui jurnalist olandez în puțin timp”, și-a exprimat îngrijorarea Thomas Bruning, secretar general al Asociației jurnaliștilor olandezi (NVJ), citat de agenția de presă olandeză ANP.

Peter R. de Vries a murit pe 15 iulie, după ce a fost împușcat pe 6 iulie, la Amsterdam.

Un val de emoție s-a produs în întreaga țară după moartea acestui „erou național”, care a apărut cu regularitate în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al martorilor cheie.

loading...

Comments are closed.