Alte știri

Un jurnalist ucrainean, condamnat la 12 ani de închisoare pentru spionaj în Rusia!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Justiţia rusă l-a condamnat luni la 12 ani de închisoare în regim sever pe jurnalistul ucrainean Roman Suşcenko, arestat în octombrie 2016 şi găsit vinovat de spionaj, acuzaţii pe care acesta le respinge şi care au fost denunţate de Kiev ca fiind motivate politic, relatează AFP.

‘Voi face, desigur, apel. Această decizie nu este corectă’, a declarat Suşcenko, care neagă toate acuzaţiile.

Procuratura a cerut 14 ani de închisoare împotriva jurnalistului ucrainean acuzat de Moscova că este colonel al serviciilor de informaţii ucrainene.

După arestarea sa în octombrie 2016, Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) l-a acuzat pe Suşcenko că ar fi ‘adunat în mod intenţionat informaţii confidenţiale despre activităţi ale forţelor armate şi Gărzii Naţionale ruse’.

La rândul sau, Ucraina susţine că Suşcenko, în vârsta de 47 de ani când a fost reţinut, este un jurnalist şi corespondent la Paris al agenţiei de presa Ukrinform, pentru care el lucrează din 2002.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev, survenite după anexarea Peninsulei Crimeea în martie 2014 şi izbucnirea războiului în estul Ucrainei, au dus la mai multe arestări de jurnalişti ucraineni în Rusia, acuzaţi de spionaj.

loading...

Comments are closed.