Economic

Un laboratorul mobil din România monitorizează situația ecologică de pe teritoriul Portului Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția de Mediu continuă monitorizarea gradului de poluare a aerului atmosferic în raza Portului Internațional Liber Giurgiulești, atât prin metode clasice cât și în timp real de monitorizare. Astfel, este evaluat impactul incendiului izbucnit la data de 16 ianuarie 2023, la un rezervor de păstrare a cerealelor deținut de compania „Danube Oil Company” pe teritoriul zonei economice libere a portului Internațional Giurgiulești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La inițiativa Ministrului Mediului, un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului atmosferic dotat cu echipament de ultimă generație, a fost delegat de autoritatea de resort din România. Acesta este implicat în regim operativ în procesul de supraveghere a aerului în timp real.

Laboratorul mobil din România a monitorizat calitatea aerului în diferite locații ca distanță de la sursa de poluare și în dependență de condițiile meteorologice. Ulterior, în conformitate cu metodologia de estimare a nivelului de poluare a aerului atmosferic, laboratorul mobil a fost transferat în zona rezidențială a localității Giurgiulești, pentru a monitoriza timp de 24 ore calitatea aerului.

După ce rezultatele analizelor obținute de la autolaboratorul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din România vor fi generalizate, estimate, validate și transmise în adresa Ministerului Mediului și a Agenției de Mediu din Republica Moldova, informațiile la subiect vor fi actualizate.

loading...

Comments are closed.