Politic

Un lider al opoziției critică mentalitatea totalitară a Maiei Sandu: „Maia Sandu nu vrea să discute cu nimeni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unificarea tuturor partidelor de opoziție și crearea unui bloc electoral comun este o misiune impisibilă anume din cauza atitutidinii totalitare a liderei PAS, Maia Sandu. Astfel consideră vicepreședintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco. Acesta s-a exprimat în așa mod în cadrul unui talk-show politic de la postul de televiziune TVC 21. Totodată, Ciubașenco a criticat modul cinic în care PLDM-ul a fost exclus din ecuația electorală.

Acolo totul este condus de Maia Sandu. Probabil ea a decis că PLDM este o forță prea mica și care nu merită să fie luată în calcul la formarea blocului. Acum și-au organizat acel filtru intern de „meritocrație”, unde oamenii sunt întrebați despre anumite lucruri, după care cineva decide care din ei merită să fie candidați. Maia Sandu a decis să fie un bloc format din două partide. Are o mentalitatea totalitară și nu este gata să reprezinte interesele altor forțe politice”, a declarat Dmitri Ciubaşenko, transmite Timpul.

Ciubaşenko susţine că, de fapt, PPDA-ul lui Andrei Năstase a fost forţat să semneze protocolul de colaborare cu PAS.

„Împotriva sistemului mixt de vot au fost organizate proteste masive cu participarea partidului lui Grigore Petrenco, PCRM, PN, PLDM, PPDA și PAS, dar la un anumit moment, anume la insistența Maiei Sandu, cele trei partide care se consideră de stânga au fost date la o parte și celelalte au mers pe calea lor de dreapta. Tot Maia Sandu a forțat PPDA să semneze acel protocol de colaborare”, a mai spus vicepreşedintele “Partidului Nostru”.

Acesta şi-a manifestat şi rezervele faţă de posibilitatea înaintării unor candidaţi comuni în circumscripţii.

Acest lucru este posibil, doar că Maia Sandu „зазвездилась” și nu vrea să discute cu nimeni”, a mai spus Dmitri Ciubaşenko.

loading...

Comments are closed.