Alte știri

Un locuitor al satului Lopatnic, raionul Edineț, a fost depistat în zona de frontieră în timp ce încărca lemne

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un locuitor al satului Lopatnic, raionul Edineț, a fost depistat în zona de frontieră în timp ce încărca lemne, defrișate ilegal în fâșia forestieră. Mai mult că cetățeanul nu deținea toate actele necesare pentru autovehicul. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările pe caz, iar persoana riscă amendă contravențională.

În seara zilei de ieri, conform unei informații operative, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit cu verificări pe segmentul de responsabilitate. Astfel, pe direcția localităților Lopatnic-Mitoc a fost observată o persoană care strângea lemne și ulterior le încărca într-un camion de model „Ural-4320”. Verificarea la fața locului, polițiștii de frontieră au constatat prezența unui cetățean moldovean în vârstă de 31 de ani.

Tânărul a defrișat ilegal arbori, neavând în acest sens nicio autorizație. Pentru cele trei metri cubi de lemne, pregătite pentru transportare, nu s-au putut prezenta actele de proveniență. La fel, conducătorul auto nu era în posesia documentelor pentru mijlocul de transport, lipseau certificatul de înmatriculare, revizia tehnică și asigurarea auto obligatorie.

În declarații, cetățeanul susținea că lemnele erau pentru uz personal, însă fără a-și putea justifica ilegalitatea comisă.

Mijlocul de transport și bunurile au fost ridicate, care se vor păstra pe teritoriul SPF Lopatnic până la luarea unei decizii. Persoana este cercetată contravențional, conform art.332, art.122, art.229 (al.2/al.3) CC al RM.

loading...

Comments are closed.