Actual

Un lot de 20 de ventilatoare pentru secțiile de terapie intensivă, ajunse în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr
Astăzi au ajuns în țară primul lot de 20 ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și vor fi distribuite instituțiilor medico- sanitare din țară, care au secție de terapie intensivă.
De asemenea, în instituții vor fi distribuite și 400 de infuzomate, 200 de monitoare pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților și 42 de electrocardiografe, procurate la fel în cadrul proiectului. Dispozitivele medicale sunt extrem de necesare la această etapă, pentru consolidarea instituțiilor spitalicești în lupta cu pandemia.
Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Socialei, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de facebook.
„Totodată, suntem în proces de evaluare și identificare a 300 de paturi suplimentare în instituțiile medico-sanitare municipale, pentru a face față numărului de pacienți infectați cu COVID-19. Identificăm soluții pentru a suplimenta paturile și la Spitalul Clinic al MSMPS, dar și la Dispensarul Republican de Narcologie.
Mulțumesc mult lucrătorilor medicali care luptă pentru viața fiecărui pacient și conducătorilor de instituții pentru buna colaborare și coordonare a tuturor proceselor”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.
loading...

Comments are closed.