Actualitate

Un lot de tehnică pentru consolidarea capacităților antifraudă, donat Serviciului Vamal de către JTI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Vamal continuă să fie susținut de Japan Tobacco International (JTI) în eforturile întreprinse pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete, prin donarea unui nou lot de echipamente. Este vorba despre un set de tehnică specială, care va intra în dotarea serviciilor operative ale Vămii.

Echipamentele, printre care o dronă și dispozitive de supraveghere cu termoviziune, au fost transmise în cadrul întrevederii Directorului Serviciului Vamal, Sergiu Burduja cu Directorul JTI Moldova, Dorin Pavaloi.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Burduja a afirmat că unul dintre obiectivele primordiale ale Serviciului Vamal este lupta împotriva traficului ilicit cu țigarete, aceasta fiind o infracțiune care atentează nu doar la securitatea economică a statelor, dar și la sănătatea consumatorilor. „Pentru noi este important să consolidăm parteneriate durabile, inclusiv cu mediul privat, care ne ajută, prin asistența metodologică și tehnică oferită, să descurajăm acest fenomen.”.

La rândul său, Directorul JTI Moldova, Dorin Pavaloi a menționat că JTI va continua să sprijine Serviciul Vamal prin asistență tehnică, dezvoltarea echipelor canine și prin alte programe de consolidare a capacităților instituționale de combatere a contrabandei.

loading...

Comments are closed.