Alte știri

Un mafiot italian extrem de periculos a evadat spectaculos din închisoare! Era condamnat la 30 de ani de detenție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre cei mai căutați fugari din Italia din 1994, Rocco Morabito, un membru notoriu al Mafia Calabriană, a evadat dintr-un centru de detenție din Uruguay. Acesta a fost prins în septembrie 2017, după mai bine de 20 de ani. A fost judecat în absență pentru trafic de droguri și crime organizate în Italia și a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

„Este inacceptabil faptul că un infractor precum Morabito a reușit să evadeze din închisoarea din Uruguay, în timp ce aștepta să fie extrădat în Italia. Voi cere explicații imediat guvernului de la Montevideo și vom continua să îl vânăm pe evadat oriunde s-ar afla”, a declarat ministrul de interne italian, Matteo Salvini.
 
Morabito și alți trei deținuți au reușit să iasă din Institutul Național de Reabilitare (INR) din Montevideo, printr-o gaură de pe acoperișul clădirii. Aceștia au jefuit o casă din apropierea închisorii imediat după evadare.
 
Autoritățile din Uruguay au declarat că Morabito a intrat în țară în anul 2001 folosind documente false de identificare braziliene și un certificat de naștere fals. Acesta locuia într-o vilă, în apropiere de orașul Moldonado.
 
În momentul în care a fost prins, Morabito avea 13 telefoane mobile, un pistol automat, 12 carduri de credit și debit, 50.000 de dolari în numerar și certificate valutare în valoare de 100.000 de dolari.
loading...

Comments are closed.