Alte știri

Un membru al Mișcării Politice UNIREA se retrage din politică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tatiana Potîng, membru al Mișcării Politice UNIREA, se retrage din politica și se dedică în totalitate cercetării și activității didactice, informează Telegraph.md

Declarația integrală:

“Dragi prieteni, colegi, camarazi, cu care în anumite perioade am interacționat și comunicat în calitate de politician, vă anunț acum că am decis să mă retrag din politica activă și să mă concentrez pe activitatea didactică și de cercetare.
Este o decizie asumată, luată cu ceva timp în urmă, pe care însă am preferat s-o comunic la început doar colegilor de partid, ca să consumăm subiectul transferului de putere în interiorul formațiunii politice.

Așa cum retragerea mea în stil „englezesc” a eșuat în manieră moldovenească, cred că este corect să vă împărtășesc câteva reflecții personale în legătură cu această decizie.

M-am înrolat în politică în îndepărtatul, deja, an 2008, în perioada de glorie a regimului neocomunist al lui Voronin, la Bălți, orașul în care doar Universitatea și câteva instituții educative și culturale țineau piept invaziei tot mai agresive a secerii și ciocanului.

În toți anii care au urmat, indiferent de funcția deținută, am fost consecventă în afilierea doctrinară, mi-am urmat crezul și am muncit onest, fără a face rabat de la conștiință și bunul simț.

În toată activitatea mea m-am ghidat de lege, morală și norma creștină și am promovat constant valorile naționale românești și idealul Re-Unirii Neamului!
Am participat, împreună cu echipa PPR, la procesul sinuos de unificare a dreptei unioniste în cadrul MPU, convinsă că doar împreună putem apropia acest ideal! Din păcate, nu întotdeauna elanul, credința, valorile pe care le promovăm se convertesc în voturi și scor electoral.

Tendințele din politica actuală, mutațiile care se produc m-au orientat spre expresia „La vremuri noi, oameni noi” și m-au determinat să fac un pas în urmă, lăsând loc pentru cei cu mai mult nerv și mai multă vigoare.

Sper din tot sufletul că succesorul meu, președintele interimar al PPR, Vlad Bilețchi va da o cadență nouă mișcării unioniste și va apropia momentul jinduit al aflării laolaltă, în același stat, a Neamului Românesc!”

loading...

Comments are closed.