Actualitate

Un membru CNPF ”a uitat” să declare venituri și active financiare de peste 6 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii pe numele unui membru al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, în cadrul căruia a depistat că nu au fost declarate unele venituri și active financiare, în sumă totală de peste 6 milioane 200 de mii de lei, transmite Telegraph.md

În cadrul controlului, care a fost inițiat în ianuarie 2021 în baza unei sesizări, inspectorul de integritate a efectuat un control amplu asupra declarațiilor de avere și interese personale pentru anii 2018, 2019 și 2020.

Iar, la capitolul venituri și active financiare au fost identificate mai multe neconformități admise de către subiect, ce cad sub incidența Codului penal al Republicii Moldova.

Mai exact, în anul 2018, membrul CNPF a omis să declare venitul în valoare de peste 350 mii de lei, obținut în urma înstrăinării cotei – părți din capitalul social al ÎM ”Vinăria Purcari” SRL, venitul în valoare de 20 000,00 lei, obținut în urma înstrăinării automobilului avariat de marca Toyota Land Cruiser, conturile bancare și activele financiare din băncile comerciale din Republica Moldova, în sumă de peste 2 milioane 500 de mii de lei.

În următorul an, la depunerea declarației de avere și interese personale, la fel, nu a inclus: dobânda obținută din gestionarea conturilor bancare, în mărime de peste 4 500 de lei și nu a declarat toate conturile bancare, în care se aflau active în mărime de 2 milioane 650 mii lei.

La fel și în ultima declarație de avere și interese personale pentru anul 2020, inspectorul a identificat că au fost comise neconcordanțe. Subiectul nu și-a declarat dobânda obținută din gestionarea conturilor bancare în mărime de peste 8000 de lei și activele bancare în sumă de circa 635 de mii de lei.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a constatat bănuiala rezonabilă de săvârșire a infracțiunii – fals în declarații, fapt pentru care a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Citește și: Domeniul protecției copilului și familiei, discutat de către ministrul Marcel Spatari și președintele CCF/HHC Moldova

loading...

Comments are closed.