Un Memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei a fost semnat astăzi, la Oslo

Un Memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei a fost semnat astăzi, la Oslo, de ministrul Victor Parlicov și omologul său norvegian, Terje Aasland.

Scopul documentului este consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase. Acțiunile prevăzute în Memorandum prevăd beneficii reciproce în domeniul social, economic și de mediu, care vin să promoveze dezvoltarea durabilă și decarbonizarea economiilor statelor noastre. De asemenea, Memorandumul include măsuri privind digitalizarea și securitatea sectorului energetic.

În cadrul întrevederii bilaterale, omologii au discutat posibilitățile de colaborare în procesul de industrializare a Republicii Moldova, bazat pe energie verde și au reiterat deschiderea reciprocă pentru consolidarea relațiilor de cooperare și valorificarea suportului oferit de statul norvegian prin intermediul Programului „Nansen”.

Evenimentul a avut loc în marja „Mesei rotunde pentru energie”, care se desfășoară astăzi la Oslo, constituind o platformă de consolidare a colaborării strategice și explorare a oportunităților transformative din sectorul energetic în Republica Moldova și Regatul Norvegiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share