Alte știri

Un microbuz care se afla în sechestru și un act românesc falsificat, depistat la vama Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost identificate la controlul adițional un microbuz care se afla în sechestru, aplicat de autoritățile de drept naționale, și un act românesc falsificat. Cazurile au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova, la data de 18 august a.c.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Către ora 02:00, conform informației operative, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au supus controlului de nivelul II un autocar înmatriculat în România, cu ruta de deplasare Italia – Republica Moldova. În rezultatul verificărilor, ascunse sub scaunul șoferului s-au depistat 2 mii de țigarete, cu timbru de acciz autohton. Totodată, în interiorul autocarului, pe rafturile destinate bagajelor de mână a fost depistată și o sacoșă, pentru care șoferul și pasagerii nu au putut oferi vreo explicație. La examinarea acesteea au fost constatate prezența a trei minicamere de monitorizare video și a unei cărți de identitate, eliberate de autoritățile române pe numele unui conațional care nu figura în lista pasagerilor cursei în cauză. După cercetarea cu tehnica din dotare, polițiștii de frontieră au stabilit neautenticitatea actului.
Conform procedurilor, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar documentul – transmis spre expertiză.

Câteva ore mai târziu, în timpul formalităților de control la traversarea frontierei de stat un locuitor al mun. Ungheni, în vârstă de 38 de ani, a fost anunțat despre indisponibilizarea microbuzului condus. Conform consemnului apărut în baza de date, mijlocul de transport se află în sechestru, ca urmare a împărțirii bunurilor materiale în urma procesului de divorț. Urmează ca microbuzul să fie transmis către executorii judecătorești din mun Ungheni.

loading...

Comments are closed.