Un microbuz de pe cursa București-Chișinău s-a răsturnat în județul Galați

Un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat luni, pe DN 24, între localităţile Gara Berheci şi Priponeşti din judeţul Galați. Acesta efectua curse Bucureşti-Chişinău.

Un singur pasager, o femeie în vârstă de 55 de ani, care acuza dureri abdominale, a fost transportat la spital, restul pasagerilor fiind preluaţi de un alt microbuz pus la dispoziţie de firma transportatoare, informează IPJ Galaţi, sursă citată de agerpres.ro

“La data de 8 ianuarie 2024, la ora 13,57, Inspectoratul de poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile. Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi şi a Postului de Poliţie Priponeşti s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la Bucureşti către Chişinău, când a ajuns pe DN 24, între localităţile Gara Berheci şi Priponeşti, din judeţul Galaţi, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum şi a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roşu de intervenţie, însă până la sosirea echipajelor de intervenţie şi salvare, toţi cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat”, potrivit IPJ Galaţi.

Conducătorul auto deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, informează sursa citată.

“Se circulă în prezent dirijat pe un singur sens de circulaţie, iar după finalizarea cercetării la faţa locului, traficul rutier va fi reluat pe ambele sensuri de mers”, mai transmite IPJ Galaţi.

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Total
0
Shares
Total
0
Share