Alte știri

Un miliard de scoici, midii și alte animale marine, ucise de valul de căldură extremă din Canada

Pinterest LinkedIn Tumblr

Valul de căldură extremă din Canada a dus la moartea a aproape un miliard de midii, scoici și alte animale marine care trăiesc pe plajele din Vancouver. Practic, ele au „fiert” la propriu la țărm la cele 50 de grade care au fost înregistrate de camerele de termoviziune, informează Digi24.ro

Cel care a tras semnalul de alarmă cu privire la această catastrofă marină este Christopher Harley, profesor la departamentul de zoologie de la Universitatea din Columbia Britanică. El a descoperit că întreaga plajă Kitsilano, care se află în apropierea casei sale, era acoperită de midii moarte. Cercetătorul a apreciat că aceasta este o consecință a valului de căldură record care a lovit zona în perioada 26-28 iunie.

„Am simțit mirosul acelei plaje înainte să ajung acolo, pentru că erau deja multe animale moarte. Am început să mă uit în jur și mi-am spus: Oh, asta nu poate fi bine”, a povestit el.

A doua zi, Harley și unul dintre elevii săi au mers la Lighthouse Park, la vest de Vancouver: „Acolo era o catastrofă. Midiile acopereau tot țărmul și majoritatea acestora muriseră”.

Christopher Harley estimează că un miliard de midii, scoici și alte animale marine ar fi murit de căldură.

Citește și: FOTO // 12 oameni au murit și 26 răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat și a luat foc, în Turcia

loading...

Comments are closed.