Social

Un milion de țigarete de contrabandă, depistate la frontiera țării noastre

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din nordul Republicii Moldova au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 50 mii de pachete cu țigări. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 25 iunie.

Aflându-se în misiune de serviciu și în rezultatul unor măsuri operative de investigație, polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport, care se deplasa spre linia de frontieră. Operativ, echipa de intervenție a acționat pentru a stopa autoturismul, aflat la aproximativ 600 m de la linia frontierei de stat. Însă, șoferul a încercat să se eschiveze de control, ascunzându-se de patrulă într-o livadă din proximitate. La scurt timp, angajații Poliției de Frontieră au identificat locația unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia a fost legitimat un locuitor al raionului Ocnița de 35 de ani.

În timpul controlului mijlocului de transport, au fost depistate 100 de cutii cu țigări, cu timbru de acciz a Republicii Moldova, pentru care nu s-au putut prezenta acte de proveniență.

În cadrul audierii, bărbatul a declarat că țigările nu-i aparțin, fiind rugat să transporte marfa contra sumei de 200 de dolari.

Reieșind din complexitatea cazului, a fost pornit dosar penal conform prevederilor art. 42, 248 Cod Penal al Republicii Moldova. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Citește și: Ofiţer de poliţie, implicat în contrabanda cu ţigări la frontiera moldo-română

loading...

Comments are closed.