Social

Un militar al Armatei Naţionale a fost repatriat din Mali cu sprijinul autorităţilor din România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un militar al Armatei Naţionale, aflat în misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali, a fost repatriat în Republica Moldova.

Potrivit şefului Direcţiei Planificare Strategică din Marele Stat Major, colonel Sergiu Vicol, revenirea acasă a ofiţerului moldovean a fost posibilă datorită intervenţiei instituţiilor de resort, ataşatului militar român în ţara noastră, colonel Cristi Ladaniuc, dar şi sprijinului oferit de colegii noştri din România, care au asigurat transportarea acestuia îmreună cu militarii români din Misiunea Multidimensională Integrată a ONU de Stabilizare din Republica Mali (MINUSMA), cu o cursă aeriană specială, operată de compania românească TAROM.

Sursa a specificat că tranzitul pe teritoriul României și transferarea militarului la Punctul de control și trecere a frontierei Albița au fost asigurate cu ajutorul colegilor de la Ministerul român al Apărării Naţionale.
Colonelul Vicol a adăugat că militarul a plecat în misiune în luna decembrie anul trecut, unde a instruit artileriştii din armata Mali. Acesta a fost repatriat în rezultatul reducerii de către conducerea misiunii UE din Mali a numărului de personal în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Ofiţerul moldovean se simte bine şi se va afla în regim de autoizolare în conformitate cu cerinţele Comisiei Situaţii Excepţionale.

Citește și: Alexandru Pînzari, despre contribuţia și realizările Ministerului Apărării la prevenirea răspândirii COVID-19

loading...

Comments are closed.