Alte știri

Un ministru a fost rănit într-o tentativă de asasinat în care a fost ucisă fiica lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe persoane înarmate au deschis focul asupra unei mașini în care se afla ministrul Muncii și Transporturilor din Uganda, rănindu-l pe fostul comandant de armată și ucigând-o pe fiica lui, dar și pe șoferul autovehiculului, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei, citat de publicația The Guardian.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Patru atacatori pe motociclete au tras asupra mașinii care îl transporta pe generalul Katumba Wamala printr-o suburbie a capitalei Kiasasi, a relatat televiziunea locală NBS.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare îl arată pe Wamala după atac, în stare de șoc. El se află lângă mașină, iar hainele lui sunt pătate de sânge. Totodată, circulă imagini cu mașina găurită de gloanțe și cartușe goale aflate pe jos.

„S-a tras asupra lui… El a fost rănit și transportat la spital, iar șoferul lui a fost ucis”, a spus Flavia Byekwaso, purtător de cuvânt al armatei.

„A suferit răni la ambii umeri”, a declarat parlamentarul Chris Baryomunsi pentru NBS.

Fiica lui Katumba Wamala, care se afla în mașină alături de el, a fost ucisă, a relatat NBS.

Au existat mai multe asasinate și morți învăluite în mister ale unor oficiali de rang înalt în Uganda în ultimii ani, alimentând speculațiile legate de atacatori și motivele lor.

Printre victime s-au numărat un parlamentar, procurorul-șef al țării, un înalt ofițer de poliție, lideri musulmani și alții. Aproape toate asasinatele au fost comise de atacatori aflați pe motociclete.

Tentativa de asasinare a lui Wamala a avut loc în aceeași suburbie a capitalei unde în 2017 mai mulți bărbați aflați pe motociclete au deschis focul asupra mașinii în care se afla un înalt ofițer de poliție. Felix Kaweesa a fost ucis în atac, alături de șoferul lui.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.