Alte știri

Un minor de 15 ani a decedat, iar altul a ajuns la spital, în urma unui accident rutier la Ialoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un biciclist a decedat și unul a ajuns la spital în urma unui accident rutier, anunță Poliția. Potrivit oamenilor legii, aseară, în jurul orei 21:50, poliția din Ialoveni, a fost sesizată de un bărbat, precum că la intrare în localitatea Bălțați, raionul Ialoveni, s-a produs un accident rutier cu tamponare de bicicliști.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, automobilul de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un bărbat de 65 de ani, domiciliat în raionul Ialoveni, în timpul deplasării pe drumul local, din direcția Bălțați spre localitatea Țîpala, în curbă, pe stânga, drum în pantă, a tamponat doi bicicliști care se deplasau din direcția opusă, scrie deschide.md

În urma impactului, biciclistul, un minor în vârstă de 15 ani, domiciliat în localitatea Bălțați raionul Ialoveni, a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței. Iar un alt biciclist cu aceeași vârstă, din aceeași localitate, dar și pasagerul din automobil, un bărbat în vârstă de 44 de ani, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Șoferul deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul „ Drager”s-a înregistrat o concentrație de 0,00 mg/l în aerul expirat.

În acest context Inspectoratul General al Poliției, vine repetat cu recomandari pentru bicicliști:

– în condiții de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă reflectorizantă;

– nu traversați carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni;

– la schimbarea direcției de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, asigurați-vă că ceilalți participanți la trafic au înțeles intenția Dvstră.

– Purtați echipamente de protecție cu elemente reflectorizante.

Totodată, Poliția recomandă și conducătorilor auto să manifeste prudență maximă în condițiile în care vizibilitatea este redusă.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să dea dovadă de respect și le să ofere prioritate, în condițiile în care fiind nevoiți să circule printre mașini, bicicliștii devin vulnerabili.

loading...

Comments are closed.