Un moldovean a dat în judecată “Petrom” pentru că i-a alimentat mașina cu benzină în loc de motorină

petrom, judecatoria orhei, curtea de apel, curtea suprema de justitie,
 

Un moldovean se „plimbă” de doi ani prin instanțele de judecată după ce operatorul unei benzinării „Petrom” i-a alimentat mașina cu benzină în loc de motorină. Cazul a ajuns până la Curtea Supremă de Justiție, care  a trimis dosarul la rejudecare în Curtea de Apel.

Bărbatul susține că la 1 mai 2015 a intrat într-o benzinărie Petrom din satul Mitoc, raionul Orhei, și a solicitat alimentarea autovehicului cu motorină în sumă de 70 de lei, transmite BANI.md

Reclamantul a susținut că, în timp ce număra banii, operatorul staţiei PECO a alimentat autoturismul cu benzină. La solicitarea explicațiilor, operatorul și-a recunoscut vina şi i-a propus de a alimenta suplimentar autoturismul cu 20 litri de motorină din contul său, menționând că mașina nu va avea de suferit, iar consumatorul a fost de acord.

A doua zi, la pornirea autoturismului a depistat devieri esențiale la funcționarea motorului, iar ca rezultat s-a adresat la o stație de deservire tehnică. Potrivit actului de executare, s-a constatat că la demontarea blocului motorului, pistoanele nr. 1,2,3,4 sunt deteriorate, din cauza alimentării autoturismului cu benzină.

Reclamantul a specificat că conform facturilor, pentru repararea autoturismului a achitat suma de 22 227 lei, prejudicial material, care a considerat reclamantul urmează a fi încasat din contul companiei Petrom.

Drept urmare, s-a adresat cu o petiție către companie pentru a soluționa pe cale amiabilă cauza, însă a primit un răspuns negativ.

Tocmai de aceea, consumatorul s-a adresat în instanță, solicitând încasarea unui prejudiciu material în sumă de 22.227 lei, prejudiciu moral în sumă de 10.000 de lei și 2500 lei drept cheltuieli de judecată.

Judecătoria Orhei a respins acțiunea ca fiind neîntemeiată, obligând bărbatul să achite în beneficiul statului taxa de stat în sumă de 966 de lei.

Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a admis cererea depusă de companie și a obligat bărbatul să achite firmei cheltuielile de asistență juridică în sumă de 15.000 de lei.

Dosarul a ajuns și la Curtea Supremă de Justiție care a casat integral decizia instanței de apel și a restituit cauza civilă la rejudecare în Curtea de Apel Chişinău, în alt complet de judecători.

Total
0
Shares
Total
0
Share