Economic

Un moldovean a dat în judecată „Petrom” pentru că i-a alimentat mașina cu benzină în loc de motorină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean se „plimbă” de doi ani prin instanțele de judecată după ce operatorul unei benzinării „Petrom” i-a alimentat mașina cu benzină în loc de motorină. Cazul a ajuns până la Curtea Supremă de Justiție, care  a trimis dosarul la rejudecare în Curtea de Apel.

Bărbatul susține că la 1 mai 2015 a intrat într-o benzinărie Petrom din satul Mitoc, raionul Orhei, și a solicitat alimentarea autovehicului cu motorină în sumă de 70 de lei, transmite BANI.md

Reclamantul a susținut că, în timp ce număra banii, operatorul staţiei PECO a alimentat autoturismul cu benzină. La solicitarea explicațiilor, operatorul și-a recunoscut vina şi i-a propus de a alimenta suplimentar autoturismul cu 20 litri de motorină din contul său, menționând că mașina nu va avea de suferit, iar consumatorul a fost de acord.

A doua zi, la pornirea autoturismului a depistat devieri esențiale la funcționarea motorului, iar ca rezultat s-a adresat la o stație de deservire tehnică. Potrivit actului de executare, s-a constatat că la demontarea blocului motorului, pistoanele nr. 1,2,3,4 sunt deteriorate, din cauza alimentării autoturismului cu benzină.

Reclamantul a specificat că conform facturilor, pentru repararea autoturismului a achitat suma de 22 227 lei, prejudicial material, care a considerat reclamantul urmează a fi încasat din contul companiei Petrom.

Drept urmare, s-a adresat cu o petiție către companie pentru a soluționa pe cale amiabilă cauza, însă a primit un răspuns negativ.

Tocmai de aceea, consumatorul s-a adresat în instanță, solicitând încasarea unui prejudiciu material în sumă de 22.227 lei, prejudiciu moral în sumă de 10.000 de lei și 2500 lei drept cheltuieli de judecată.

Judecătoria Orhei a respins acțiunea ca fiind neîntemeiată, obligând bărbatul să achite în beneficiul statului taxa de stat în sumă de 966 de lei.

Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a admis cererea depusă de companie și a obligat bărbatul să achite firmei cheltuielile de asistență juridică în sumă de 15.000 de lei.

Dosarul a ajuns și la Curtea Supremă de Justiție care a casat integral decizia instanței de apel și a restituit cauza civilă la rejudecare în Curtea de Apel Chişinău, în alt complet de judecători.

loading...

Comments are closed.