Un moldovean a încercat să treacă prin vamă o monedă veche ce costă peste 45.000 de dolari americani

monezi vechi, politia de frontiera, serviciul vamal

Vameșii din regiunea Odesa au oprit scoaterea din țară a unei ruble vechi de argint din anul 1796, care valorează peste 1,2 milioane de hrivne.

Un moldovean care se întorcea în țară din Ucraina s-a prezentat la volanul unui automobil în punctul comun de trecere Palanca – Maiaki – Udobnoe, transmite Știri.md

În timpul controlului de frontieră, în geanta moldoveanului au fost găsite mai multe monede sovietice, care nu reprezintă o valoare culturală sau istorică. Însă, printre banii din vremea URSS, vameșii au descoperit o monedă rară de argint, care cântărește 24 de grame, având valoare de 1 rublă și fiind din anul 1796.

Potrivit istoriei, în noiembrie 1796, în timpul împăratului Paul I, în monetăria din Sankt-Petersburg, a fost produs un model pentru rubla de argint. Dar acel design nu i-a fost pe plac împăratului, de aceea în circulație a fost emisă o altă monedă.

Din cauza că moneda a fost scoasă din circulație, aceasta a fost evaluată la 45.000 de dolari SUA.

Conform informațiilor furnizate de autoritățile din Odesa, moneda a fost confiscată de la cetățeanul Republicii Moldova, iar Serviciul Vamal din regiune a întocmit un raport privind încălcarea reglementărilor vamale.

monede vechi, vama ucraina, serviciul vamal, politia de frontiera

Total
0
Shares
Total
0
Share