Un moldovean bănuit de organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant

 

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Unul dintre membrii a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv urmau să asigure și șederea temporară în țara noastră.

În data de 16 aprilie 2024, prin înot râul Nistru, bărbatul din Ucraina a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Astfel, în cadrul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci au surprins pe direcţia localităţilor Moghilev Podolsk – Otaci, un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Ca urmare a verificărilor specifice, persoana a fost legitimată ca cetățean al Ucrainei în vârstă de 42 de ani. Totodată, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigații a DR Nord la fața locului a fost depistat un locuitor al r. Ocnița, la volanul unui mijloc de transport de model Honda, din primele cercetări a fost stabilit că acesta avea rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova, contra unei sume de 2000 de dolari.

În fapt, bănuitul de organizare a migrației ilegale a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale. Autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

În continuare, de către ofițerii de investigații și ofițerii de urmărire penală sub conducerea Procuraturii Ocnița sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Total
0
Shares
Total
0
Share